2009

24. 12. 2009 Dnes nám došlo mnoho nádherných přáníček, za všechny moc děkujeme.

12. 12. 2009 pro nás Míša Smrčková a její kolegyně ze cvičáku uspořádaly předvánoční procházku kolem řeky Sázavy. Sešlo se nás hodně dvou i čtyřnohých kamarádů. Myslím, že i přes blátivé počasí byli všichni pejsci nadšení a páníčci také. Hafani se krásně vylítali a při návratu na cvičiště toho stále ještě neměli dost. Tak pokračovali v řádění na překážkách, honičkách a předvádění se jeden před druhým. My dvounozí jsme se usadili kolem ohně, opékali buřty, zahřívali se čajem a ochutnávali nabízené dobroty. Bylo to moc krásné sobotní odpoledne. Míšo děkujeme

7. 12. 2009 jsme s Ájou a s holkama vyrazily na výlet do Opavy. Cestou jsme si udělaly malou přestávku na Skřítku a vyfotily nějaké snímky…

Ve městě se děvčata chovala moc pěkně. Asi byla zvědavá, protože u nás na vesnici tolik lidí pohromadě nevidí. Jen Báře se nelíbila socha v parku, tak si trošku zanadávala. Za chvíli se k ní připojila i Bianka, tak jsme raději pokračovaly dál.

Na zpáteční cestě jsme se Ájou rozhodly, že se pokusíme navštívit Baruščiny rodiče. Ti bydlí nedaleko od nás v Bratrušově u Šumperka. Tatínek Danny a maminka Jessy nás uvítali pořádným štěkotem, ale Dannoušek už za chvíli podstrkoval pod brankou míček a chtěl házet. Jejich páník nás pustil dovnitř a ta psí banda měla hned o zábavu postaráno. Lítali jako diví sem a tam. Myslím, že jim bylo úplně jedno, že to jsou vlastně rodiče s dcerou. Bára je více podobná na maminku, ale panička říkala, že je povahou spíše po Dannym. Ten taky chtěl neustále hladit a být mazlen. Byl to náročný, ale moc pěkný den. Jsem ráda, že jsme Dannyho a Jessynku navštívily.

6. 12. 2009 Dnes jsme navštívili MEZINÁRODNÍ VÝSTAVU PSŮ 2x CACIB-FCI v Nitre.
Budík nás ráno vzbudil velice brzy a přestože jsme byli všichni moc unavení,
se Binečka předvedla velice pěkně. Vyběhla si ve třídě dorostu známku VN3 s posudkem od paní rozhodčí Jany Janekové: harmonické tělo, dobrá kostra, výborná hruď, nůžkový skus, trochu níže nasazený ocas, úhlení v normě. Především si cením pochvaly za pěkné předvedení, z čehož mám opravdu radost. Výstava na nás působila klidným a domáckým dojmem.

Na zpáteční cestě jsme nechali děvčata vyřádit na louce u Starého Hrozenkova. Zábavy tam v podobě krtčích hromádek měly až až. A tak kožíšky, které jsem jim den před výstavou tak krásně vydrbala opět voní trávou a hlínou. Byl to ale moc pěkně strávený den.

6. – 7. 11. 2009 V pátek jsme s manželem a děvčaty vyrazili k mé sestře do Čech. Potěšit se s jejich děvčátky a navštívit psí kamarády Káju a Amy. Amy a Binka jsou stejně staré psí slečny. Na procházce v lese se holky pěkně rozparádily, Bína se i vykoupala v krásně zeleném rybníčku. Doma nám Amy s Kájou ukázaly, jak umí krásně běhat tunelem. Nakonec se nám podařilo přemluvit i Binečku, aby si to taky vyzkoušela.

Druhý den jsme všichni společně odjeli na MEZINÁRODNÍ VÝSTAVU do Prahy, kde sestra měla premiéru s Amy. Té ještě jednou gratulujeme ke krásnému výsledku VN1. My jsme tentokrát jeli pouze jako diváci a fanoušci Amy a také jsme dali Binečce trošku přičichnout k výstavnímu kruhu.

Pak už jsme se těšili na Benčiného brášku Berryho a jeho milou paničku Katku. Setkání v krásném podzimním parku u letohrádku Hvězda proběhlo úplně skvěle. Naši hafánci se do sytosti zařádili, což je vidět na fotkách, které přikládám do fotogalerie. My poznali fajn děvče, které taky miluje pejsky.

Byl to moc krásný víkend. Naše děvčata celou cestu domů pěkně chrupala. Těšíme se na další taková milá setkání. Všechny srdečně zdravíme do Čech.

17. 10. 2009 jsme se Biankou, garde dámou Barčou a celou rodinou vypravili do Brna na
18. MORAVSKOSLEZSKOU NÁRODNÍ VÝSTAVŮ PSŮ VŠECH PLEMEN.
Byla to Binečina premiéra a i já jsem byla pěkně vystresovaná. Čímž jsem naší malé moc nepomohla i když myslím že byla statečnější než já. Vysloužila si známku VN (velmi nadějná) a moc pěkný posudek od pana rozhodčího Vladímíra Adlta: harmonická fena, bedra silnější, dobře pohyblivá, dobrý ocas, nůžkový skus.
Milou společností a podporou nám byly Šárka a Verunka Tomanovi. Také Markéta, která je paničkou Berušky, sestřičky naší Bianky. Šárka vystavovala Andreáška. Tímto mu ještě jednou gratulujeme k nádhernému úspěchu a titulům: NV – Národní vítěz, BOB – Vítěz plemene a v odpolední soutěži BIG 5. Také zdravíme rodinku od Brášky Bleriota (Badyho) se kterými jsme se také v Brně potkali a pěkně si popovídali.

20. 9. 2009 jsme se s děvčaty zúčastnili honu na kachny s mysliveckým sdružením Rovensko. Byli jsme hosté mého táty a moc se nám to líbilo. Obzvláště pak děvčatům. Obě pěkně strhli již vycvičení ohaři a tak si Bára i zaplavala a Binečka ji statečně jistila ze břehu hlasitým štěkotem. Při dohledávce našla Barča na poli střelenou kachnu, kterou jí Bína okamžitě sebrala, asi aby si také užila slávu. Na konci honu dostaly naše holky jednu kachnu domů na cvičení. Tak jsme si pak odpoledne mohli na zahradě trošku potrénovat. Bylo to moc příjemné dopoledne