2010

Všem našim kamarádům a milým známým přejeme krásné, pohodové Vánoce a šťastný nový rok 2011

22. 12. 2010 nám přišel krásný vánoční dárek. RTG naší Binky jsou čisté.
DLK O/O a DKK A/A

4. 12. 2010 jsem si s Binečkou uvařila další výbornou „bramboračku“ V4.
Náš manažer nám naplánoval Nowou Rudu v Polsku. Ta je od nás nedaleko a tak Binečka, vyspinkaná do růžova, měla výbornou náladu a očka jí jen svítila. Také při běhání se holka kupodivu neloudala. Měla jsem radost z pěkného vystavování.

24. 11. 2010 se v CHS od Mírova narodilo osm nádherných štěňátek Bernských salašnických psů (5 chlapečků a 3 holčičky).
Maminka. Annie (Agáta od Mírova) a tatínek: Bax (Ch. Bax Wimpego) V případě zájmu o štěňátko z tohoto spojení, kontaktujte naši kamarádku Radku Langovou (tel.: +420777115 117). Nebo se podívejte na webové stránky CHS od Mírova. Maminku Anie dobře znám. Je to úžasná, hodná a učenlivá fenka, která je úspěšná i na poli výstavním, je také skvělým rodinným psem. Bernáček má vůbec pověst vyloženého hodného, mírného, přátelského, milujícího děti, který se vychovává zcela bez problémů. Je to plemeno, které nesnáší dril a tvrdé zacházení, to by mu jen zlomilo jeho citlivou povahu. Je to pes vyrovnaný, ostražitý, přátelský, velmi věrný svému pánovi a jeho rodině, pozorný, klidný a inteligentní. Volba bernáčka je spojena s přátelstvím na celý život.

20. 11. 2010 výstavní sluníčková sobota nás tentokrát zavedla ke Slovenským sousedům do Nitry. Tam jsme se s manželem moc těšili na spoustu známých lidiček a nejvíce na chovatele naší Binečky – Šárku a Rosťu Tomanovi. Dopolední čekání nám tak příjemně a zvesela utíkalo. Než jsme se nadáli, tak si Andrášek odnášel krásné stříbrné místo – V2. Pak už nastupovaly naše holky, Amálka a poprvé, ve třídě otevřené, na nejmladší Bibinka. Amálka si vyběhala první místo V1 CAJC a Bibinka, která se při běhání opět nechala tahat jako gumový kačer na šňůrce, dostala V4. Má holka slíbeno každodenní prohánění po zahradě 🙂

 Moc našim báječným psím kamarádům gratulujeme a posíláme jim i jejich páníčkům srdečné pozdravy.

31. 10. 2010 Binečka úspěšně složila retrívři zkoušku z dospělosti OVVR!!!
Máme velikou radost. Jedinou známku jsem jí pokazila já, svou horlivostí. Při odebírání dummyho stála ještě zadníma nohama ve vodě. Takže známka tři je moje chyba. Jinak byla velice šikovná. Krásně dohledala srnčí nožičku, splnila v pohodě aport, předvedla bezvadnou chůzi u nohy(na vodítku i bez něj), chování po výstřelu se obešlo také bez problémů i ostatní disciplíny zvládla skvěle. Vysloužila si 222b z celkového počtu 232b a krásné druhé místo. Moc ráda jsem na zkouškách viděla flatí slečnu, záchranářku Feju s páníčky, instruktorku Evu (díky moc za fotky), ale také p. Katku Kolečářovou s krásnou fenečkou Rose. Vůbec se sešla ve Hvozdné u Slušovic parta bezvadných lidiček a jejich pejsků. Byl to pěkný den.

23. 10. 2010 byli jsme navštívit Biančiného brášku Badyho a jeho milou rodinku. Bibi a Bady jsou si dost podobní a tak v té bílé, chlupaté mele chvílemi nebylo poznat, který je který. Doma rošťáci pěkně lumpačili a tak jsme jim dopřáli procházku k nedaleké přehradě – oblíbené Badyho trase. Cestou se hafani pěkně vylítali a nám bylo moc dobře u horkého čaje v místní rybářské chatě. Jsme rádi, že jsme se viděli a moc Vás na dálku zdravíme. Děkujeme za krásné odpoledne a Barunce posíláme pusu 🙂

14. – 17. 10. 2010 jsem tentokrát je s Bibinkou vyrazila na výcvik, směr Heroltice u Tišnova. Jednalo se o přípravu na OVVR, kterou pořádala „Škola pracovní a zábavné kynologie Ing. Pavla Bradáče“. Byly to báječné čtyři dny, kde výcvik probíhal zábavnou formou pro pejsky a vlastně i páníky. Je znát, že se tady pracuje s láskou a zkušenostmi. S Bibi jsme zde potkaly spoustu milých lidiček a jejich čtyřnohých kamarádů. Děkujeme cvičitelce Evě za cenné rady a milý přístup. Moc nám to pomohlo.
Všechny na dálku zdravíme.

5. 10. 2010 byli jsme ještě pomuchlat malé Apiánky u Tomanů, dříve než se rozjedou do nových domovů. Jsou to opravdu kouzelné a vymazlené dětičky. Šáry a celá rodinko moc děkujeme za pozvání. Je nám s Vámi vždycky pěkně u srdíčka.
Štěňátkům přejeme šťastné domovy plné lásky a báječných lidiček.

27. 9. 2010 dnes slaví naše Baruška své třetí narozeniny.
Přejeme Ti zlatíčko, hlavně hodně zdravíčka, ať nás svojí přítomností dlouho děláš šťastnými.
Máme tě moc rádi. 🙂

12. 9. 2010 vyrazili jsme opět na výstavu a to k sousedům do Polska. Binečka je šikovná holka a krásně vydrží v postoji. I běhání s mini dummy se nám osvědčilo. Tentokrát se holka vůbec necourala:-). Vyběhala si krásné druhé místo a udělala mě i manželovi velkou radost. Cestou domů jsme udělali přepadovou akci u Tomanů v Mořkově, abychom mohli pomazli malinkaté Apiánky, kteří už běhají a jsou náležitě zvědaví a prostě kouzelní…
Prožili jsme opravdu báječnou neděli a moc Vás všechny srdečně zdravíme.

5. 9. 2010 protože mě zradila technika, tak z našeho, letos prvního, honu na kachnu dravou mám pouze jednu fotku. Nicméně se Binečka ukázala jako moc šikovný plavec – naháněč a střelba jí nedělala žádný problém. Jen to peří v tlamince musí holka ještě dopilovat. Odpoledne jsme si pak udělali výlet na Ramzovou v Jeseníkách směr Vražedný potok.

29. 8. 2010 s manželem a děvčaty jsme vyrazili na výstavu dřevěných soch do Loučné nad Desnou. Moc se nám líbila a také neméně krásný park s vodopádem. Pak už to bylo jen kousek na Červenohorské sedlo a báječné borůvkové lívanečky.

22. 8. 2010 ač Binečky kožíšek stále není to, co býval (vylínala nám holka opravdu pořádně), udělali jsme si s manželem a děvčaty prodloužený víkend u sousedů v Polsku. Cestou jsme zastavili na velice smutném místě a to v Osvětimi, v koncentračním táboře Březinka. Myslím, že každý by měl toto místo navštívit a připomenout si utrpení lidí, kteří tu prožívali peklo na zemi.

Pak jsme už ujížděli dál do vnitrozemí Polska, směr Lodž, kde se konala „Krajowa wystawa psóv mysliwskich“. Ubytovaní jsme byli v krásném prostředí hotelu „Zielany gosciniec“, který nám doporučili a přímo do hotelu dovedli místní myslivci pořádající výstavu. Ještě jednou jim za to moc děkujeme. Díky nim jsme si odpočinuli na opravdu krásném místě.

V neděli si pak Binečka u pana rozhodčího Jima Crosbieho (Irsko) vyběhala třetí místo a čekala nás nekonečně dlouhá cesta domů. Holky cestovaly v tom horku s mokrýma plenkami na zádíčkách, doma se nabaštily a spinkaly jako andílci až do rána.

16. 8. 2010 na pár dnů nás přijela potěšit malá neteřinka Jůlinka

13. 8. 2010 Máme nové brášky a sestřičky!!!
V CHS Salvia Apiana, rodném domově naší Binečky, se narodila krásná a zdravá štěňátka. Tak se Andrášek s Asmínkou opět stali rodiči a to třech kluků a třech holčiček. Moc jim i jejich chovatelům gratulujeme, přejeme zdravíčko a moře lásky. Víme, že až vyrostou, budou báječnými společníky na celý život.

27. 7. 2010 dnes jsme měli milou návštěvu ze sousední vesnice a to Peťu s její labradorkou Holy. Peťka nás zasvěcuje do složení zkoušky z OVVR, za což jí moc děkuji. Naše fenečky, Bianca a Holy, jsou stejně staré psí puberťačky, což nám svou hravostí a veselostí neustále dokazovaly. Dnes se tedy opravdu moc netrénovalo, ale si alespoň pěkně zařádily a paničky popovídaly.

6. 7. 2010 tento týden k nám přijel na prázdniny pekinézka Bety mého táty.

27. 6. 2010 jsme se vydali na 47. Národní výstavu psů do nedalekého městečka Nowa Ruda v Polsku.
Bibinka si vyběhala V1 CAJC. Paní rozhodčí nám ji pochválila, ale upozornila mě na její, nám známou, lenost pro běhání v kruhu. Kdyby ji viděla na zahradě nebo louce, nevěřila by vlastním očím, jaké je naše malá torpédo :-). Také jsme se těšili na Lenku (CHS z Dubolky) a její kokří slečnu Bessynku. Holky dojely na výstavu doslova za minutu dvanáct, ani nestačily po cestě vydechnout a už byly v kruhu. Předvedly se rovněž báječně V1 CAJC. Posíláme jim tímto moc pozdravů.

19. 6. 2010 přestože jsme na výstavě v Brně (MVP – Intercanis Brno) tentokrát nebyli, tak od rána naše myšlenky patřily dvěma bráškům Bibinky, a to Badymu a Bártíkovi de Salvia Apiana. A klučíci nezklamali! Oba si vyběhali zasloužené krásné známky. Bárt V a Badynek V1 CAJC. Tímto se stává čekatelem junior šampióna krásy ČR. Moc jim i jejich šikovným pánečkům gratulujeme, máme radost s Vámi a těšíme se opět někde na viděnou.

14. 6. 2010 dnes jsme zavezli do Zábřežského útulku  26 kg granulí a plnou igelitovou tašku dobrůtek pro pejsky. (Binečka udělala svým vystavováním dobrý skutek) Pejsků zde mají celkem devět a všichni touží po svém páníčkovi. Nejvíce mě bylo líto týrané kříženečky Německého ovčáka Vendulky. Ta přímo prahla po dobrůtkách, ale v očkách měla strach a když jsem neměla žádný pamlsek, tak štěkala a cenila zoubky, které jí po týrání zbyly. Je mi jí moc líto. Také nám paní vyprávěla smutné osudy pejsků. Velmi mě dojal příběh fenky labradora uvázané u plotu útulku se čtyřmi štěňátky. Stalo se to kolem Vánoc a fenka zpočátku, nejspíš zimou a hladem, neměla pro své dětičky mléko. Nechápu lidi, co se takto zachovají ke svému věrnému kamarádovi. A proč si vlastně psa nebo kočku pořizují, když jim pak nevěnují náležitou péči. Nikdo by neměl před tímto chováním zavírat oči. Je to od nás lidí velice zlé. Se slzami v očích jsem odjížděla domů a slíbila si, že až nastřádáme nějakou baštu, určitě ji do útulku opět zavezeme.

13. 6. 2010 výstavní neděli nám tentokrát náš manažer Ivan naplánoval na 3. ročník zemské koruny (Krajská výstava psů v Lanškrouně). Ten je od nás vzdálen pouhých 16km a tak jsme holky nemuseli budit moc brzy.
Vyspinkané, dobře naladěné, byly zvědavé kam to zase vyrážíme.

12. 6. 2010 v sobotu nás krásné počasí vylákalo na nedalekou přehradu Pastviny. Barynka si obsadila místo spolujezdce a do sousední vesnice důležitě sledovala cestu z přední sedačky. Pak jsme ji raději přesunuli za Bibinkou do kufru, kde jim k pohodlnému cestování nic nechybí. Binečka už začíná nosit aportíky z vody a konečně vyladila svůj plavecký styl 🙂 Tentokrát jsme si opravdu žili celá rodinka a byl bájo den.

30. 5. 2010 se konala výstava Retriever klubu v krásném prostředí zámeckého parku Konopiště. Pejsků našeho plemene tam bylo nepočítaně a konkurence byla veliká. Jen v naší třídě mladých se vystavovalo čtrnáct feneček a všechny byly moc krásné a šikovné. Bibinka si vyběhala výbornou a krásný posudek od anglického rozhodčího Mr. Mala Watkinse (UK), čímž nám udělala velkou radost. Také jsme se těšili na setkání s Katkou, která přijela s Berrynkem. Další z Binčiných brášků je moc přátelský a hodný kluk. S Káťou jsme se shodli, že ti dva lumpíci patří do rodiny a to nejen svou velkou podobou, ale i lumpárnama. Berrynek si vyběhal VD, ale na to, že to byla jeho druhá výstava, byl moc šikovný. Všichni jsme pak po práci vyrazili na zámek Konopiště a hlavně na medvěda, který nás všechny doslova okouzlil. Barunka, Binka a Berry si nenechali ujít koupání v rybníčku a místním potoce, ale alespoň ze sebe trošku smyli nachytané bláto. A myslím, že byli všichni tři moc spokojení. A nám se výlet také vydařil. K mému radostnému překvapení dorazili na výstavu také Lenča, Naty s Benýskem a nová známá tvář Vlaďka s Ejmulkou. Benouškovi gratulujeme k V2 a Ejmulce k V. Holky moc ráda jsem Vás zase viděla, posílám pozdravy.

18. 5. 2010 Dnes je to rok, co jsi se narodila tatínkovi Andráškovi a mamince Asmínce v CHS Salvia Apiana.
Přejeme ti Binečko, abys byla pořád takové veselé, zdravé, šťastné a spokojené sluníčko. A také tvé sestřičce Berušce a bráškům Berrymu, Brůnovi, Badymu, Bártovi a Benjaminovi jen to nejlepší!

16. 5. 2010 tento víkend se u nás nesl ve výstavním duchu. Sobota Zlín a v neděli jsme se rozjeli do Jelenii Gory v Polsku. Výstava se konala venku v krásném areálu a kruhy byly postaveny na rozhledném fotbalovém hřišti. Ale ani jsme si to tentokrát moc neužili, protože zima byla všem, myslím, že i pejskům. Ostatně 6 stupňů mluví za vše. Naštěstí paní rozhodčí byla dost rychlá, přestože před námi vystavovali Clumber Spaniel, Americký a Anglický kokršpaněl a Flat Coated Retriever. V deset se začalo a ve dvanáct hodin jsme už ujížděli směrem k domovu. Binka si vyběhala krásné excellent 4, ale co nás překvapilo, byl velice krátký posudek a žádná výtka, že je něco špatně. Také slova od p. rozhodčí z vedlejšího kruhu, která nás sledovala, mířená p. K. Sajnóg, že se nějak špatně podívala při posuzování, na nás působila rozporuplnými dojmy. Kamarádky mě varovaly, že to na výstavách bohužel takto chodí a protekce je mocná, ale nevzdáme to :-).

15. 5. 2010 dnes nás pozvali naši noví kamarádi Vlaďka, Martin a Adam s Giulinkou (Jůlinkou) na Krajskou výstavu psů do Zlína. Binka si vyběhala krásné první místo V1 a vítěze třídy mladých VTM. Julinka, přestože je krásná dostala VD 2 ve třídě otevřené. Je to moc přátelská a něžná fenečka z CHS Sneh Tatier. Myslím, že z ní jednou bude skvělá máma, protože naši Bibi si doslova ožužlávala. Byl to krásný den a ještě jednou děkujeme za milou společnost. Také jsme měli štěstí vidět s Binčiným bráškou Bruníkem, který dostal VD2. S Bibi si pořádně pohráli (asi si vzpomněli na mladá léta v rodné smečce Salvia Apiana).

1. 5. 2010 mezinárodní výstava psů všech plemen FCI v Praze. Přestože se mi tentokrát vůbec nechtělo jet, stejně mě manžel vytáhnul a vyrazilo se do hlavního města. Posuzoval nás p. František Pasák a z jedenácti feneček nám přidělil krásné druhé místo V2. To mi Binečka vyhrála pro maminku… děkuji. Pak jsme se trošku prošli po Petříně a zchladili v rybníčku u Hradce Králové. Ale tentokrát to byl opravdu namáhavý den.

27. 4. 2010 srneček už je Vendelínem, ale máme trošku obavy, co s ním bude dál. Přestože je milý a máme ho všichni rádi doufáme, že se vrátí do svého přirozeného prostředí, tedy do lesa. PS: Naše holky málem zbouraly chalupu, než jsme Vendu vyvedli ven ze zahrady. Podotýkám, že přišel sám, když manžel zajížděl autem do dvora.

25. 4. 2010 milá návštěva Lucky a její rodinky, samozřejmě i s pejsky (ostatně jinak to u nás ani nejde:-))

24. 4. 2010 jarní svody „repete“
Jelikož se nám nějak nepozdávala Bineččina výška naměřená na svodech v Dolních Studénkách (byli tam na nás moc hodní a pan Vanhara se s ní moc nunal a tak jí dopřál, v dobrém úmyslu, pár centimetrů navíc, čímž nám z ní udělal pejska) a vyrazili jsme za myslivci do OMS Svitavy Opatovec.

18. 4. 2010 krásná neděle nás vytáhla k nedalekému rybníčku „Jónáku“. Barča plave jako rybička a Binka se po brouzdání ke kolínkům rozhodla, že ty parádní klacíčky, co jsem jim do vody házela, nemůže nechat je Barči. Navíc se tam také potápěly žáby, což bylo opravdu velké lákadlo. No to už nebylo jen tak a hupsla (lépe řečeno opatrně vkročila) tam. Zadeček šel ke dnu a přední packy doslova vařily vodu. Pěkně jsme se
s manželem lekli, až si Ivan to první letošní koupání vyzkoušel v džínách a botaskách taky. Ale naštěstí je Binka holka odvážná a do vody se rozjařeně vrhá dál a dál. Akorát cestou domů, vedle mě, záchranář pěkně čvachtal.

17. 4. 2010 máme za sebou jarní svod loveckých psů v Dolních Studénkách, který pořádala ČMMJ, okresní myslivecký spolek Šumperk. Známí myslivci Bibi chválili, že od podzimu poporostla a máme slíbený hon na kachny, kde si jako malé štěňátko pěkně zařídila. Tak se budeme těšit!

10. 4. 2010 dnes nás přivítala upršená a studená Ostrava. Asi předzvěst toho, jak dopadneme. Kruh jsme tentokrát a poprvé měli umístěný venku, což by se nám, až na to počasí moc líbilo. Naštěstí s sebou pro holky vozíme boudičku a tak Binka nastoupila do kruhu celkem čistá. Přestože předvedla moc pěkný výkon, krásně stála a myslím, že i běhala, tak panu rozhodčímu jsme se moc nelíbily. Říkal, že má mály hrudníček. No a tak jsme tentokrát vyfasovaly známku VD :-(. Bylo to zklamání, ale prý si správný hafan také musí „védéčko“ vyzkoušet :-). Přesto jsme všichni čtyři strávili úžasný den. Sešli jsme se tu s Lenkou a Natalí, která s sebou měla Bennýska. Také „Bártovi“ a „Badíkovi“ přijeli vystavovat své kluky. Šárka s Rosťou dorazili s Amálkou a Andráškem. Konečně jsme poznali, naši dosud internetovou kamarádku, moc milou holku Martu a její výmaří slečnu Chytku. A seznámili jsme se s fajn lidičkama ze Zlína, kteří mají, stejně jako my, retrívři slečnu. Bennýskovi moc gratulujeme ke krásnému umístění V3 a našim: Badymu k V1 CAJC, Andráškovi V1 ve třídě šampiónů a Amálce k V1 CAJC. Zkrátka Salvia Apiana je moc šikovná:-)

Veselé Velikonoce a krásné jaro přejí Binca, Bára a jejich smečka

27. 3. 2010 máme za sebou další výstavní sobotu., tentokrát u Slovenských sousedů v Nitře. Binečka byla poprvé ve třídě mladých a vyběhala si krásné ocenění „výborná“. Mám velkou radost, že Binka výstavy prožívá v pohodičce jí vlastní, není ve stresu a k lidem i ostatním pejskům je přátelská. Na zpáteční cestě jsme si s holkama udělali malou procházku kolem Váhu a pak už jsme ujížděli k domovu.

22. 3. 2010 pár foteček pro radost z pondělního výletu do Mořkova. Užili jsme si krásný jarní den. První „pitíčková“ přestávka byla v Olomouci, kde jsme si nemohli nechat ujít vyfotit holky s krásným ještěrem. Báře se móóóc líbil:-). A protože už nás dlouho lákala zřícenina hradu Starého Jičína, neodolali jsme a vyšlápli si nahoru. Potom už jsme se těšili na Tomanovi. Ti už nás netrpělivě očekávali a uvítali nás s velkým jásotem. Binečku nám Šárka pěkně ostříhala, za což jsem jí vděčná. Stále nemám odvahu a zvlášť před výstavou, se do toho našeho divocha pustit sama. Den to byl opravdu krásný. Sluníčko nám přálo a tak jsme si to všichni do syta užívali. Těšíme se, až se opět shledáme.

21. 2. 2010 dnes jsme strávili příjemné nedělní odpoledne u fajn lidiček Radky a Vrati Langových. A nebyla by to tak pravá návštěva bez psích kamarádek Agáty, Anninky, Báry a Bianky. Myslím, že holky byly nadšené procházkou, krásně zasněženou po dlouhé době slunečnou krajinou. Agáta s Anni nás provedly jejich oblíbenou trasou a i když naše Binka toho chození měla už plné tlapky, tak na zahradě se s Anninkou ještě pěkně rozdováděla. Rádě a Vraťovi děkujeme za milou společnost a doufáme, že naše setkání brzy zopakujeme:-)

8. 2. 2010 letošní zima nám sněhu dopřála pěkné množství a tak není divu, že i zvířátkům v lese se v těch hromadách nechce chodit. Když k nám na „konec světa“ zavítal malý srneček, celá naše ulice se ho s láskou ujala. U každé branky stojí mistička s nějakou baštou a je mu i odpuštěno, že úspěšně likviduje naše stromečky 🙂

6. 2. 2010 rozloučení se s třídou dorostu v Brně, Binečka ukončila krásným třetím místem VN 3 z osmi feneček a posudkem od p. rozhodčího Jerzyho Olszewskiho (PL), který byl velice pečlivý a přísný. Byla to moc příjemně strávená sobota ve společnosti Šárky, Rosti, Michalky a Andráška s Amálkou. Ale samozřejmě také s početným zastoupením vrhu B – Sestřička Beruška a bráškové Berry, Bady, Bárt a Bruno.

23. 1. 2010 Máme za sebou další výstavu. Tentokrát jsme se vypravili za slovenskými sousedy do Trenčína. Zima byla opravdu strašná – 21 stupňů. Naštěstí nám auto pěkně topí, tak jsme se ohřáli. Za to v areálu výstavy a v naší hale zejména, to za moc nestálo. Zima a lidí, že hala praskala ve švech. V našem kruhu navíc přišli první na řadu Američtí a Angličtí kokršpanělové a pak jsme teprve nastoupili my. Paní rozhodčí VieraVítková si s kokříkama dala opravdu záležet a padesát sedm pejsků posuzovala
dvě a půl hodiny. Nás čtyřicet sedm zlaťáků měla za hodinu a čtvrt hotové. Ale i přes nekonečné čekání jsme byli spokojeni. Binečka získala moc pěkný posudek a známku VN1. Sice konkurence nám chudinka cestou někde asi zamrzla a tak jsme byli ve výhodě. I proto jsme se pak rozhodli, že když už máme tolik čekání za sebou, tak na odpolední soutěž ještě vydržíme. Tam jsme nastoupili v sestavě nejlepších fen všech plemen v kategorii dorostu. Paní rozhodčí Viera Staviarska nás posuzovala z patnácti fen. Bianka byla vybrána do pěti nejlepších a nakonec se umístila na čtvrtém místě. Byla moc šikovná, krásně běhala a v postoji vydržela pěkně stát. Zároveň zdravíme Naty a Benýska a gratulujeme jim k úspěchu.

9. 1. 2010 Dnes jsem s Biankou a manželem vypravili na 5. Hanáckou národní výstavu psů do Olomouce. Ráno jsme si museli proházet cestu od domu, abychom se vůbec dostali ze zahrady na silnici. Celou cestu jsem měla obavy, zda vůbec dojedeme v pořádku, ale stálo to za to do Olomouce dojet.

Mezi tou spoustou vystavovatelů jsme se procpali až k Binčinému bráškovi Badymu a jeho páníkům, kde jsme také rozložili náš tábor. Pro Badyho to byla první výstava, ale byl moc šikovný, veselý a pěkně upovídaný. Všichni jsme mu drželi palce a vyběhal si známku VN a krásný posudek.

Vedle nás tábořily správné holky Lenka a Natali s Chikem (VD2) a Benym (V4). Myslím, že se jim den také vydařil i když Chikoušek by si jistě zasloužil daleko lepší ocenění.
Pak už šla na řadu Binečka a předvedla se moc krásně. P. rozhodčí Dana Smržová jí napsala moc krásný posudek a známku VN 1.

Pak jsme zabalili své saky paky do auta a vyrazili jsme okouknout jiné pejsky a hlavně jít podpořit kamarádku Ráďu s její bernačku Anninku mlou Nelly (Cheron), která měla svou štěňátkovskou premiéru. Když jsem Rádě oznámila, že jsme vyhráli, tak nás svou správnou temperamentní povahou poslala šupem zpět do naší haly, a že určitě máme zkusit odpolední soutěž o nejlepší dorost. Tak jsme opět nanosili naše věci zpět a čekali a čekali. Čas jsme si krátili hraním s balónkem a ostatními pejsky.

A pak už přišel čas na proběhnutí se po červeném koberci. Binečka, ač již unavená, se předvedla moc krásně a k mému obrovskému úžasu si vyběhala první místo v kategorii dorostu všech plemen. Bylo to jako se pro nás začátečníky a přeji Binečce, aby si to mohla ještě někdy zopakovat. Byla veselá a šťastná, určitě i proto, že tu radost cítila taky ze mě a manžela. Taky moc děkujeme Šárce Tomanové, která mi kladla na srdce důslednost při práci, což se nám určitě vyplatilo. Díky Šárynko za báječnou fenečku.

5. 1. 2010 Přidala jsem nové fotky do fotoalba z milé návštěvy u Tomanových v Mořkově kde člověk snadno zapomene na čas. Navíc nám Šárka pomocí nůžek vykouzlila z Binečky krásně upravenou dámu. Šárynko, Rosťo, Verunko a Michalko děkujeme moc za příjemné odpoledne